top of page

Bereiken nog steeds te veel phishing mails de inbox van uw gebruikers?

Voor medewerkers is het tegenwoordig onmogelijk om alle geavanceerde malware te herkennen en tegen te houden: één moment van onoplettendheid is voldoende voor een hacker om binnen te komen met alle consequenties voor het bedrijf.

 

We kennen allemaal gevallen als Hof van Twente en VDL Group. Bij VDL Group gingen niet alleen 105 bedrijven plat, maar werden ook toeleveranciers als ASML en Philips geraakt. Kosten aan gederfde inkomsten bij VDL Group alleen al ca. 55 miljoen euro (bron: FD) en wereldwijd zijn de kosten van cyber crime voor 2021 op 5.405 miljard euro geschat (bron: Cybercrime Magazine). 

 

DE OPLOSSING

Bij de meeste organisaties komen ondanks uitgebreide email beveiliging zoals SEG's, Microsoft defender E3/E5 e.d., nog steeds te veel phishing mails in de inbox van medewerkers. Om ook deze mails te kunnen onderscheppen, heeft Cyren een geautomatiseerd systeem ontwikkeld, dat met behulp van A.I. en Machine Learning, een complete scan van elke email maakt zodra deze in de inbox van gebruikers komt. Hierbij worden berichtinhoud, header, URL, IOC, meta-informatie en veel meer onderdelen gecheckt en elke mail die onechte links, verdachte afzenders, onlogisch gedrag of i.d. bevat, wordt direct onschadelijk gemaakt.

De beheerder krijgt 24/7 inzicht in alle bedreigingen en kan direct gerichte actie nemen, bv door in één keer een spam mail uit alle inboxen te verwijderen en door alle acties zoveel mogelijk te automatiseren, besparen de IT teams steeds meer werktijd. Elke gebruiker kan via de Phish Scan Button direct een verdachte email melden, wat naast bewustwording ook de betrokkenheid van medewerkers vergroot.

 

Uit onderzoek blijkt, dat met behulp van deze technologie gemiddeld 8% meer malware/phishing berichten worden onderschept. Het is geen toeval dat Cyren al enige jaren inbox technologie levert aan Google, Microsoft, Zscaler e.v.a.

Videoverslag Webinar 28 april 2022

phishing.jpg
Email sign with a fish hook on blue digital background. Email security and countermeasure

Wilt u ook minder phishing mails, meld u dan aan voor het webinar op 14 december a.s.

Er kan nog niets worden gereserveerd. Kom later terug.
bottom of page